Hoofdgerechten

Genieten met een grote G, dat wil iedereen toch aan tafel? Daarom ontwikkelde ik voor jou (en stiekem ook een klein beetje voor mezelf) heel wat hoofdgerechten die jij op tafel kan toveren.

vegan basilicum pesto

Vegan basilicum pestoIngrediënten (1 potje)Olijfolie: 5 elVerse basilicum: 3 handenKnoflookpoeder: 1 tlPijnboompitten: 30 grZout & peper: naar smaakBereidingStap 1:Rooster de pijnboompitten 10 minuutjes op 180°C. in een voorverwarmde oven tot deze goudbruin zien.Stap 2:Neem de basilicum en snij hier alle blaadjes van. Stop deze samen met de olijfolie in […]

Spaghetti bolognaise

Spaghetti bolognaiseIngrediënten (2 à 3p)Rode paprika: 1 stukChampignons: 250 grWortel: 2 stuksKikkererwten pasta: 150 grRundsvlees gehakt: 250 grTomatensaus: 1 potVerse basilicum: naar keuzeVegan kaas: naar keuzeBereidingStap 1:Als eerste kan je een pot met water op het kookvuur plaatsen. Het duurt toch nog even voordat dit water kookt. Stap 2:Begin dan met het […]

Ovenschotel met zoete aardappel, gerookte kip en spinazie

Ovenschotel met gerookte kip, spinazie en zoete aardappel Ingrediënten (2p) Zoete aardappel: 1 stuk Spinazie: 300 gr Gerookte kipfilet: 150 gr Vegan parmezaanse kaas: 2 el Ongezoete amandelmelk: 150 ml Volkoren rijstmeel: 3 el Kruidenmengeling: 1 el Bereiding Stap 1: Start met het koken van de zoete aardappel, ik […]