Glutenvrij in de winkel

Het is een kunst, etiketten en labels lezen. Hieronder kan je de lijst terugvinden van de ingrediënten die niet mogen vermeld staan op de etiketten bij een glutenvrij dieet. Ook een lijst van enkele winkels en hun aanbod staat hieronder vermeld.

Vermijden voeding

  • Kruiden en specerijen 
    • kaneel
    • anijs
    • sesamzaad
    • kruidnagel
    • mosterdzaad
    • komijn
    • koriander
    • kervel
    • gember
    • zonnebloempitten
    • nootmuskaat
    • vanille
  • Zuivel
    • Schimmelkazen (Franse)
    • oude kaas
    • yoghurt
    • kwark
    • karnemelk
    • wit van een ei
  • Vlees 
    • Varkensvlees
    • Lamsvlees
    • Lever
  • Vis
    • Makreel
    • tonijn
    • kabeljauw
    • haring
    • sardines
    • garnalen (kroepoek, trassi)
    • schaal- en schelpdieren
  • Groentes
    • tomaten
    • spinazie
    • zuurkool
    • bietjes
    • paddestoelen (zoals champignons).
  • Fruit
    • avocado
    • kiwi
    • aardbeien
    • meloen
    • ananas
    • grapefruit
    • frambozen.
  • Dranken
    • Cider
    • bier
    • wijn
  • Diversen 
    • Drop
    • chocolade
    • marmite
    • ketjap
    • soja

Bereidingswijze en bewaarwijze voeding

  1. Kies voor verse producten en bewaar producten die open zijn zo kort mogelijk.
  2. Bewaar de verse producten op een droge, koele plaats onder de temperatuur van 5°C.
  3. Eet voorverpakte voeding is zo snel mogelijk op na opening.
  4. Restjes niet langer dan 24u bewaren en opeten in de koelkast.