Glutenvrij Thuis

Van kruisbesmetting tot een aparte toaster, welke recepten kan ik nog koken? Hoe ga ik om met verjaardagsfeestjes,...

Veilig thuis

Kruisbesmetting

De officiële uitleg voor kruisbesmetting is deze: “Bij kruisbesmetting komen er ziekmakende bacteriën van het ene product op het andere. Om ziekte te voorkomen is het belangrijk kruisbesmetting te vermijden. “

1. Aanraken van gluten

Gluten kunnen simpelweg kunnen overgedragen worden door het aanraken van het "glutenvolle" brood en nadien het "glutenvrije" brood. Met deze simpele aanraking zijn de gluten of glutensporen al overgezet op het glutenvrije brood.

2. Je kan gluten verbranden

Gluten kan je niet door hitte onschadelijk maken. Het is dus niet zo dat als je iets frituurt je sowieso de gluten verbrand. Gluten is een soort eiwit en kan je niet doen verdwijnen.

3. Onzichtbaar

Gluten zijn niet zichtbaar, dus als je denkt dat er kruisbesmetting is gebeurd of dat er een glutenvol product in de plaats van een glutenvrij product op je bord ligt is het beter het niet op te eten. Mijn ervaring verteld me dat je je gevoel moet volgen, het is beter het te weigeren dan nadien goed ziek te worden.

Home sweet home

Het is altijd een hele grote aanpassing als je aan het glutenvrij dieet moet beginnen, daarom heb ik hieronder een starterspakket geplaatst met een stap voor stap guide hoe je je huis veilig kan maken voor de glutenvrije eter. Ook staan hieronder enkele leuke links naar de shop voor t-shirts, downloads en meer.

De eerste stapjes glutenvrij

  Glutenvrij eten is een hele opdracht, ook thuis vergt het veel aanpassingen. Hier kan je de step by step guide terugvinden om je huis veilig te maken.  

Glutenvrij op een feestje

  Iedereen wordt wel eens uitgenodigd voor een feestje of barbecue,... Hier kan je enkele tips&tricks terugvinden over hoe je dit op een originele maar goede manier kunt aanpakken en het zo voor iedereen een fijne ervaring is.