Hittegolf temperaturen, wat met onze slaap.

Het is heet!

Het is heet, dat mogen we wel zeggen, aan deze tropische temperaturen zijn we niet gewoon. Het koelt dan 's avonds ook niet echt goed af waardoor je in slaap moet vallen in temperaturen die net iets te warm zijn...

Verlucht de kamer voldoende

Het is belangrijk om de kamer voldoende te verluchten, die dit minstens 2 keer een 20 tal minuutjes. Bijvoorbeeld 's ochtends als je net opstaat en 's avonds vlak voor je gaat slapen.

Laat de ramen dan eens goed open staan en probeer het even te laten trekken door meerdere ramen open te zetten tegenover elkaar. Dit zal helpen om de temperatuur net iets sneller te laten dalen.

Neem een koude douche

Verfris je nog even vlak voor je gaat slapen. Het water zal je lichaamstemperatuur naar beneden brengen waardoor je sneller in slaap kan vallen. Pas op, neem de douche ook niet ijskoud want anders ben je misschien terug klaarwakker.

Slaap goed donker

Zorg ervoor dat je de gordijnen goed afsluit of de rolluiken goed naar beneden doet. Zo sluit je het zonlicht en het daglicht af en ga je dieper slapen. 

Daarnaast is het ook aangeraden om overdag de slaapkamers donker te houden en zo het zonlicht buiten te houden. Zo warmt de kamer overdag minder snel op.