Trek de natuur in voor een goed humeur!

Trek de natuur in

Een tijdje terug is er een onderzoek gebeurd naar de invloeden van de omgeving tijdens de lichaamsbeweging en het geestelijk welzijn.

Het onderzoek heeft deze vergelijking onderzocht: een wandeling in het winkelcentrum of een wandeling in een bos. De proefpersonen die in het bos mochten wandelen hadden een duidelijk verschil ervaren bij hun humeur. Het grootste verschil was bij de gevoelens van woede, depressie en spanning.

Het is dan ook zeer belangrijk om af en toe de natuur in te trekken, niet alleen om te bewegen maar de omgeving die je dan bewust opneemt kan je helpen om letterlijk energie op te laden om dan terug aan de slag te kunnen gaan.

Blijf dus ook niet bij de pakken zitten en heb je een mindere dag? Trek dan even naar het bos of de weide dicht bij jou in de buurt en laat de natuur zijn werk doen. Bewust genieten!

Hier nog enkele redenen om te gaan wandelen:

In dit artikel kan je 5 redenen vinden waarom ook jij kan starten met wandelen...