Vegan basilicum pesto

Ingrediënten (1 potje)

  • Olijfolie: 5 el
  • Verse basilicum: 3 handen
  • Knoflookpoeder: 1 tl
  • Pijnboompitten: 30 gr
  • Zout & peper: naar smaak

Bereiding

Stap 1:Rooster de pijnboompitten 10 minuutjes op 180°C. in een voorverwarmde oven tot deze goudbruin zien.

Stap 2:Neem de basilicum en snij hier alle blaadjes van. Stop deze samen met de olijfolie in de blender en maal dit tot een glad geheel. 

Stap 3:Voeg hierbij de pijnboompitten toe en maal dit fijn. Als je een gladde pesto wil mag je dit best wel even laten malen (regelmatig eens rondroeren zodat alle stukjes verdwijnen). Ik hou best wel van een vrij grove pesto dus ik maal dit niet superlang.

Stap 4:Kruid deze pesto dan naar smaak met knoflookpoeder (ik gebruikte 1 theelepel) en met peper en zout.

Waarom rooster ik de pijnboompitten?

Door de pijnboompitten te roosteren is het gemakkelijker deze te vermalen en bevatten ze meer smaak.

Hoe lang kan ik deze pesto bewaren?

In een afgesloten potje in de ijskast kan je dit zeker een weekje bewaren. Indien je wil kan je deze pesto ook in porties invriezen.

Kan ik het knoflookpoeder weglaten?

Natuurlijk, je kan het knoflookpoeder perfect vervangen door knoflookolie. 

#wijbloggenglutenvrij

Dit artikel maakt deel uit van de maandelijkse #wijbloggenglutenvrij - nog op zoek achter lekkere zomerse recepten? Deze glutenvrije bloggers deden ook mee: