Spaghetti bolognaise

Ingrediënten (2 à 3p)

  • Rode paprika: 1 stuk
  • Champignons: 250 gr
  • Wortel: 2 stuks
  • Kikkererwten pasta: 150 gr
  • Rundsvlees gehakt: 250 gr
  • Tomatensaus: 1 pot
  • Verse basilicum: naar keuze
  • Vegan kaas: naar keuze

Bereiding

Stap 1:Als eerste kan je een pot met water op het kookvuur plaatsen. Het duurt toch nog even voordat dit water kookt. 

Stap 2:Begin dan met het snijden van de groentjes, ik hou er wel van dat alle groentjes in fijne blokjes gesneden zijn. Neem dan je pan (ik maak meestal mijn spaghettisaus in een wokpan) en doe hier wat olie in. (olijfolie of maïsolie)

Stap 3:Bak het gehakt even kort aan en haal dit dan uit de pan (leg dit even op een bord opzij). Doe dan de rode paprika en de wortels samen in de pan en laat dit even stoven.

Stap 4:Als deze groentjes bijna gaar gestoofd zijn kan je de tomatensaus toevoegen. Laat dit heel even pruttelen en voeg dan de champignons toe. Laat dit even op het kookvuur tot alles gaar is. (Kruid dit nog bij naar keuze met peper, zout, paprikakruiden,...)

Stap 5:Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, als de pasta klaar is, ben je klaar om te serveren!

Welke kaas kan je gebruiken?

Er is vegan gemalen kaas te vinden bij bijvoorbeeld Albert Heijn of op online webshops. Zoek welke jij graag lust en anders moet je er eens zelf proberen te maken? Dat is nog een stukje gezonder!

Welke tomatensaus gebruik ik?

Als basis voor de Bolognaise saus gebruik ik meestal de saus van Bertolli (basilico) - hier kan je de ingrediënten terugvinden.

Ingrediënten: Tomaat 82% (tomaten, tomatenpuree), groenten (ui, wortel), witte wijn, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing 1,7%, zonnebloemolie, kruiden (basilicum 1,4%, oregano), suiker, zout, specerijen (witte peper, nootmuskaat).

Waarom gebruik ik niet altijd ui of knoflook?

Uit en knoflook kan vaak reacties veroorzaken in de darmen zoals luchtvorming, krampen,... Als je hier geen last van hebt kan je gerust ui of knoflook gebruiken. Ik gebruik geen ui of knoflook als mijn darmen al overhoop liggen na bijvoorbeeld een glutenfout.