Vegan chunky monkey ijs

Ingrediënten (3 stuks)

  • Maïswafels: 6 stuk
  • Banaan: 1 stuk
  • Cashew melk: 5 eetlepels
  • Vegan vanille ijs: 3 eetlepels
  • Chocolade vlokken: 3 el

Bereiding

Stap 1:Als basis maken we eigenlijk een soort milkshake, doe daarom de banaan, cashew melk en het vegan vanille ijs samen in de blender en mix dit tot een glad geheel.

Stap 2:Doe dit dan in een diepvries potje en vries dit mengsel in voor ongeveer 2 uurtjes. Tussendoor haal je best dit ijs eens uit de diepvriezer en roer je dit eens goed door om waterijs te voorkomen.

Stap 3:Haal dit ijs uit de diepvries en neem de maïswafels. Leg een maïswafels open op tafel en neem een bolletjes ijs uit het diepvriespotje. Druk de 2e maïswafel voorzichtig op deze halve ijswafel en druk dit aan zodat het ijs zich verspreid tot aan de rand.

Stap 4:Rol dan de wafel in chocolade vlokken of werk dit af met een topping naar keuze. Ik hou persoonlijk wel van chocolade of probeer eens wat stukjes noten,...

Welk vanille ijs is vegan?

Er zijn ondertussen al enkele soorten vegan ijs op de markt. Ik ben persoonlijk grote fan van dit vanille ijs van dokter grundshnabel. Je kan dit bijvoorbeeld vinden bij Albert Heijn.

Zijn chocolade vlokken melk- en glutenvrij?

Ja hoor, Albert Heijn heeft bijvoorbeeld glutenvrije en melkvrije chocoladevlokken.

Geen suiker in dit recept?

Suiker toevoegen is niet nodig, de fruitsuikers van de rijpe banaan en het vanille ijs zorgt ervoor dat dit een heerlijk zoet recept is.