Appel-rabarber crumble

Ingrediënten

  • Appels: 6 stuks
  • Rabarber: 4 stelen
  • Amandelmeel: 150 gr
  • Margarine: 50 gr
  • Kaneel: 2 el
  • Geschaafde amandelen: 3 el

Bereiding

Stap 1: Snij alle appels in kleine stukjes en doe hetzelfde met de rabarber. Zorg ervoor dat je bij de rabarber de buitenste schel/ vezel verwijderd zodat de draadjes nadien iets minder zijn in de crumble. Stap 2: Zet deze appels en rabarber even opzij en start met het maken van de crumble voor bovenop het fruit. Meng het amandelmeel samen met de margarine en de geschaafde amandelen. Meng dit zeer voorzichtig met een vork zodat je een brokjes mengsel krijgt, hoe fijner de brokjes, hoe fijner de crumble nadien is bovenop. Stap 3: Meng door de appels en de rabarber de eetlepels kaneel en roer dit even goed door. Kies voor een zoete appel zoals een jonagold of een cox appel. Hoe zoeter de appel, hoe zoeter je crumble. Door het toevoegen van de rabarber krijg je automatisch een zoet-zuur effect. Stap 4: Doe het fruitmengsel in een voorgeboterde (met margarine) ovenschaal en doe hier bovenop het crumble mengsel. Verdeel dit mooi zodat er overal een koekjes topping bovenop zit. Stap 5: Plaats deze schotel in de oven voor ongeveer 45 minuten op een temperatuur van 180°C. Het lekkerste is om dit warm te serveren.

Ik heb het graag wat zoeter.

Als je het graag wat zoeter hebt kan je altijd wat kokosbloemsuiker toevoegen of wat agave siroop.