Ovenschotel met gerookte kip, spinazie en zoete aardappel

Ingrediënten (2p)

  • Zoete aardappel: 1 stuk
  • Spinazie: 300 gr
  • Gerookte kipfilet: 150 gr
  • Vegan parmezaanse kaas: 2 el
  • Ongezoete amandelmelk: 150 ml
  • Volkoren rijstmeel: 3 el
  • Kruidenmengeling: 1 el

Bereiding

Stap 1: Start met het koken van de zoete aardappel, ik had een restje gebruikt dus deze was bij mij zeer snel klaar. Als ze gaar is gekookt kan je hem afgieten en even laten afkoelen voor je hem in kleine stukjes snijd. Stap 2: Neem de spinazie, ik gebruikte diepvries spinazie voor deze ovenschotel en liet deze eerst overdag ontdooien in de ijskast. Neem ook de kipfilet klaar en snij deze in kleine sneetjes. Stap 3: Maak de saus, doe de ongezoete amandelmelk in een klein kookpotje op het vuur en laat dit opwarmen. Voeg hierbij het rijstmeel toe (als de melk bijna kookt) en roer dit goed door, voeg als laatste de kruidenmengeling toe en als de saus ingedikt is haal je deze van het vuur. Let op dat deze niet aanbrand. Stap 4: Start met het opbouwen van de ovenschotel, leg onderaan enkele schijfjes gerookte kipfilet, leg daar bovenop de spinazie en daarna de zoete aardappel in fijne blokjes. Doe als laatste de saus bovenop het ovenschoteltje en werk af met wat vegan parmezaanse kaas (optioneel). Stap 5: Plaats deze schotel in de oven voor ongeveer 15 minuutjes en serveer deze dan warm.

Welke parmezaanse kaas kan je gebruiken?

Deze parmezaanse kaas vond ik terug bij de bioplanet, deze is van het merk Charly's en kost 4,99 euro voor een potje.

Waarom ongezoete amandelmelk gebruiken?

We gebruiken al redelijk wat suiker in ons eten (dit zit vooral verborgen in bepaalde producten). Daarom probeer ik de suikers te beperken in de gerechten, in een hartige schotel is dit dan ook absoluut niet nodig. Wil je graag een minder sterke smaak? Probeer dan eens cashew melk of soja melk als alternatief.

Welke kruidenmengeling heb ik gebruikt?

Ik gebruikte de Tzatziki garlic dip van Oil&Vinegar, deze kruidenmengeling is allergenen vrij en echt wel lekker. Ik gebruik hem dan ook voor meer dan alleen Tzatziki te maken.

Waar haal ik mijn volkoren rijstmeel?

Volkoren rijstmeel kan je bijvoorbeeld halen bij de bioplanet van het merk Baukhof.