Amandel-peren cake

Op zoek achter een gezond gebak dat ideaal is om te serveren tijdens de feestdagen? Dit gebak is iets droger dus gebruik zeker en vast genoeg peren om het gebak op te fleuren. Combineer dit met een bolletje lactosevrij vanille ijs en je bent vertrokken.

Ingrediënten :

  • Alpro mild & creamy naturel – 200 gram
  • Eieren – 3 stuks
  • Amandelmeel – 200 gram
  • Bakpoeder – 1 koffielepel
  • Peren – 2 stuks
  • Zout – een snuifje
  • Amandelschaafsel – decoratie

Bereiding:

Neem het amandelmeel, bakpoeder en zout samen en meng dit even kort door elkaar in een kom. Voeg hier dan de eieren en de mild&creamy toe en maak dit deeg met een keukenmachine.

Zorg ervoor dat alle brokjes weggewerkt zijn uit het beslag/ deeg en zet dit even opzij.

Neem een taart bakvorm – ik gebruikte een bakvorm van 24cm diameter met kantjes voor een mooi – feestelijk effect. Vet deze bakvorm een beetje in met kokosolie of margarine en laat dit een paar seconden uitdrogen voor je het beslag toevoegt in de bakvorm.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe ondertussen het beslag in de bakvorm en strijk dit mooi glad tot in de hoekjes. Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snij de peer in 2 en snij de bovenzijde van de peer in sneetjes voor een mooi effect.

Doe deze peren in het beslag, verdeel deze mooi in de taartvorm waardoor elk stukje taart nadien wat lekkere peer heeft. Werk de bovenzijde van de taart nog af met wat amandel schilfers (bij voorkeur op de open plaatsen waar geen peer aanwezig is).

Plaats de taartvorm in de oven voor +/- 20 minuten. Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen. Je kan deze meteen aansnijden en serveren met een bolletje melkvrij ijs of wat opgeklopte melkvrije room.

Serveer je deze voor pasen? Werk de taart dan een beetje af met wat chocolade schaafsel als de taart is afgekoeld en werk de opgeklopte room af met een half paaseitje. Geniet ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *