Havermout-banaan pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn gezoet met banaan, waardoor je eigenlijk geen extra suiker moet toevoegen. Enkel wat afwerken met lekker vers fruit of heb je ook al eens deze gecombineerd met hartig beleg? Als lunch kunnen deze zeker en vast ook van pas komen.

Ingrediënten :

  • Ongezoete amandelmelk – 400 ml
  • Havermout – 200 gram
  • Banaan – 1 stuk
  • Eieren – 3 stuks
  • Maïsolie

Bereiding:

Mix de havermout fijn tot havermoutmeel – dit zorgt ervoor dat je pannenkoekjes een fijne structuur zullen hebben. Zet dit even opzij, we gaan eerst alle natte ingrediënten met elkaar mengen.

Plet de banaan fijn in een kom en voeg hierbij de amandelmelk en de eieren toe. Meng dit goed door met een klopper totdat alle klontjes verdwenen zijn.

Voeg dan geleidelijk aan het havermoutmeel toe en zorg ervoor dat je een mooi glad beslag hebt. Heb je toch nog enkele klontjes? Dan kan je gerust nog even een staafmixer gebruiken, het is echt zeer belangrijk dat het beslag klontervrij is voor een mooi resultaat.

Laat dit beslag even rusten (het havermoutmeel zal een deel van het vocht opslorpen), ongeveer een 15 minuutjes.

Neem dan een kleine pollepel en maak met het beslag kleine pannenkoekjes in een pannenkoeken pan. Deze pannenkoekjes zijn iets moeilijker om te draaien maar je kan deze gemakkelijker bovenaan laten garen met behulp van een deksel op de pan.

Werk deze pannenkoekjes af met wat vers fruit, een gebakken appeltje of gebruik deze als mini taco als lunch. Geniet ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *