Chocolade – noten paasbrood

Ook voor Pasen is het fijn om iets speciaals op tafel te toveren, wat dacht je van een lekker chocolade-noten paasbroodje. Ideaal voor bij de brunch of als paasontbijt met een lekker eitje. Bij pasen kan chocolade natuurlijk niet ontbreken maar ik probeerde hier toch iets lekkers en gezonds te combineren. Ik gebruikte voor dit recept vlokken van Meesters Van de Halm.

Ingrediënten :

  • Rijstvlokken – 150 gram
  • Amaranth vlokken – 50 gram
  • Boekweitvlokken – 100 gram
  • Bakpoeder – 1 koffielepel
  • Ongezoete amandelmelk – 200 ml
  • Eieren – 2 stuks
  • Cacaopoeder – 3 eetlepels
  • Pure (lactosevrije) chocolade – 50 gram
  • Hazelnoten – 40 gram

Bereiding:

Meng de droge ingrediënten met elkaar. Neem dus de rijstvlokken, amaranth vlokken en boekweit vlokken, weeg deze af en doe deze bij elkaar in de mengkom. Voeg hierbij het cacaopoeder en het bakpoeder toe.

Zet de keukenmachine aan (met een deegklopper) en meng dit terwijl je voorzichtig de eieren toevoegt. Als de eieren opgenomen zijn door de vlokken voeg je beetje per beetje de ongezoete amandelmelk toe en zorg ervoor dat dit ook mooi gemengd is.

Hak dan de chocolade en de hazelnoten fijn, zorg ervoor dat de stukjes niet al te groot zijn maar ook niet te klein (de chocolade zal nog een beetje smelten) en voeg 3/4 van de chocolade en de hazelnoten toe aan het deeg. Doe het deeg in een bakvorm die bekleed is met bakpapier (dit is een recept voor een klein broodje, indien je een groot brood wenst kan je het best de ingrediënten verdubbelen) en werk je brood af met de chocolade en de hazelnoten bovenaan.

Doe het broodje in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 25 minuten. Laat het broodje dan even afkoelen voor je het aansnijd. Je kan dit lauw of koud serveren, smakelijk eten!


Dit recept maakt deel uit van #wijbloggenglutenvrij – deze maand was het thema Pasen, hierover zijn ook nog enkele andere bloggers aan de slag gegaan. Hun artikels kan je hier terugvinden.

4 comments

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *