Ovenschotel met witte kool, kip en zoete aardappel #wijbloggenglutenvrij

Dit is één van mijn favoriete wintergerechten, in de winter eet ik dan ook zeer graag een lekkere ovenschotel, ik kan er niet genoeg van krijgen. Het is dan ook zeer eenvoudig voor te bereiden op voorhand en gemakkelijk af te bakken in de oven. Deze keer maakte ik een ovenschotel met witte kool, kip en afgewerkt met een laagje zoete aardappel schijfjes.

Ingrediënten (1 grote ovenschotel) :

  • Witte kool – 1 stuk
  • Kipfilet – 300 gr
  • Zoete aardappel – 2 stuks
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Peper en zout

Bereiding:

Start met het bereiden van de afzonderlijke delen. Kuis de witte kool en snij deze in stukjes, kook deze gaar in een ruime kookpot. Snij de kipfilet in vierkante blokjes (klein genoeg) en bak deze gaar in een pan met wat margarine of olie, vergeet deze niet lekker af te kruiden met peper en zout en eventueel kippenkruiden.

Schil de zoete aardappel en kook deze ook gaar in een ruime kookpot. Giet het water uit de kookpot weg en stamp deze aardappelen fijn met een vork of een aardappel stamper tot puree. Indien je wenst kan je wat lactosevrije melk of een eitje toevoegen voor de binding.

Nu kan je de laagjes beginnen opbouwen, start met op de bodem een dikke laag witte kool te leggen. Daarbovenop leg je een laag kippenblokjes en werk de ovenschotel af met een laag zoete aardappel puree.

Om het geheel een lekkere smaak en een krokant laagje te geven kan je bovenop de aardappel puree een beetje parmezaanse kaas strooien. Plaats deze ovenschotel dan in de oven voor ongeveer een 20-tal minuutjes onder de grill. Voila, meer werk is dit niet, het genieten kan beginnen!

Nog op zoek achter inspiratie of oven gerechten? Hieronder kan je nog enkele voorbeeldjes terugvinden:


Dit artikel maakt deel uit van de maandelijkse #wijbloggenglutenvrij, ben je benieuwd naar wat de andere glutenvrije blogsters hebben gepost? De linken van hun blog kan je hier terugvinden:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *