Groeten chips

Een beetje knabbelen voor de televisie of het optimale hapje bij de aperitief? Vaak is het zeer gemakkelijk en de winkels liggen er vol van. Maar deze chips zijn niet zo gezond omdat deze vol zitten met verzadigde vetten, dus waarom deze niet zelf maken zodat je er optimaal van kunt genieten?

Ingrediënten :

  • Rode biet – 1 stuk
  • Pastinaak – 1 stuk
  • Zoete aardappel – 1 stuk
  • Wortel – 1 stuk
  • Maïsolie – Enkele eetlepels
  • Peper, Zout, Paprikapoeder

Bereiding:

Neem de rode biet en was deze grondig, ik heb deze niet op voorhand geschild omdat de schil bij deze groentenchips niet echt stoort. Neem dan een mandoline of een keukenmes en snij deze rode biet in zeer smalle schijfjes (zo dun mogelijk).

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe hetzelfde met de andere groentes en doe alle schijfjes in een grote kom. Voeg bij deze groentes een beetje olie toe (2 eetlepels zou genoeg moeten zijn voor deze hoeveelheid groenten) en meng dit grondig onder elkaar. Zorg ervoor dat er niet al te veel olie op de groentes zit, want dan kan het zijn dat je ze moeilijk krokant krijgt.

Neem een bakplaat en doe hier een stuk bakpapier op. Schik op het stuk bakpapier de groentes mooi open (zorg ervoor dat de schijfjes elkaar niet overlappen want dan worden ze niet krokant). Strooi hier een beetje zout en peper over en indien je wenst ook een beetje paprikapoeder.

Schuif de bakplaat in de oven en laat deze in de oven voor ongeveer 10 minuten, indien nodig kan je de schijfjes omdraaien en nog even in de oven plaatsen voor een krokant resultaat.

Herhaal dit proces tot alle chips afgebakken zijn en laat deze even afkoelen op een keukenpapiertje voor je ze in een kom doet.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *