Chocolate chunk cookies met appelmoes

Een knapperig chocoladekoekje, Oh ja ik ben hier grote fan van. Deze koekjes maakte ik met een restje appelmoes waardoor er eigenlijk bijna geen suiker aan te pas komt. Geloof mij, het is zeker en vast de moeite waard om deze koekjes even te bakken!

Ingrediënten :

 • Boekweitmeel – 75 gram
 • Volkoren rijstmeel – 40 gram
 • Amandelmeel – 50 gram
 • Margarine – 50 gram
 • Ei – 1 stuk
 • Zelfgemaakte appelmoes – 100 gram
 • Kokosschilfers – 5 eetlepels
 • Vanillesuiker – 5 gram
 • Pure chocolade – 75 gram
 • Bakpoeder – een mespunt
 • Vanille essence – 1 theelepel
 • Zout – een mespunt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe het boekweitmeel, volkoren rijstmeel, amandelmeel, bakpoeder en het snuifje zout samen in een kom. Voeg hierbij de kokosschilfers toe en meng dit even door met een vork waardoor alle soorten meel mooi verdeeld zijn. Voeg hierbij de margarine en het ei toe en tot slot de appelmoes. Klop dit even goed door met een mixer of met een keukenmachine (ik gebruik graag hiervoor de keukenmachine).

En tot slot kan je de vanillesuiker toevoegen en de vanille essence. Heb je het graag net iets zoeter dan kan je hiervan een tikkeltje meer toevoegen tot het naar jou smaak is. Meng dit nog even goed door waardoor je een mooi egaal beslag krijgt.

Op het laatste voeg je nog de fijngehakte chocolade toe. (Heb je graag nog enkele stukjes bovenaan je koekjes, bewaar dan een klein beetje chocolade opzij om op het einde – als de koekjes juist uit de oven komen, deze bovenaan erin te drukken).

Neem een bakplaat en doe hier op het bakpapier kleine hoopjes met 2 lepels, strijk deze mooi glad met behulp van een lepeltje. (Als je de onderzijde van de lepel een klein beetje vochtig maakt met water kleeft het deeg niet zo aan je lepel terwijl je dit doet)

Bak deze koekjes af op 200°C voor ongeveer 10 a 15 minuutjes – hou de oven een beetje in de gaten en als de koekjes mooi goudbruin zien mogen ze eruit.

Laat de koekjes even afkoelen op een afkoelrek en doe ze dan om te bewaren in een afgesloten doos.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *