smeuige cake met appelmoes en blauwe bessen

Een smeuige cake met appelmoes en blauwe bessen, de ideale start als ontbijt of gezellig bij de koffie. Deze cake is lekker zoet en met havermout en amandelmeel gemaakt. Volledig glutenvrij, melkvrij en tarwevrij.

Ingrediënten :

  • Havermout – 70 gram
  • Amandelmeel – 30 gram
  • Ei – 1 stuk
  • Zelfgemaakte appelmoes – 200 gram
  • Vanillesuiker – 1 eetlepel
  • Bakpoeder – een mespunt
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Zout – een mespunt
  • Blauwe bessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de havermout en het amandelmeel samen in een kom (ik gebruikte de keukenmachine voor dit recept). Doe hierbij het bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en zout toe en meng dit even kort door. Dit zijn alle droge ingrediënten van dit gebak.

Doe daarna het ei en de zelfgemaakte appelmoes beetje per beetje bij deze droge ingrediënten en meng dit goed door. Zorg ervoor dat alles tot een mooi en egaal beslag gemengd is. Doe als laatste voorzichtig enkele blauwe bessen door het beslag.

Neem dan een kleine bakvorm (ik nam deze keer een klein hartje, maar een kleine klassieke cakevorm gaat natuurlijk ook) en doe hierin het beslag nadat je de randen bekleed hebt met bakpapier en eventueel ingevet met margarine. Doe bovenin de cakevorm nog enkele blauwe bessen.

Doe deze cake voor ongeveer 30 a 35 minuten in de oven op 180°C. , prik hierin met een saté prikker en kijk of deze gaar is. Indien deze nog niet gaar is mag je deze gerust nog even langer in de oven laten.

Laat deze cake heel even afkoelen en start dan maar met genieten.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *