Verse thee

Een lekkere kop warme verse dampende thee, hier kan ik echt van genieten. Ik heb ook gemerkt dat bepaalde verse kruiden combinaties kunnen zorgen voor een lichte maag, rust,… Hieronder heb ik enkele voorbeelden opgelijst die je lekker zelf thuis kan klaarmaken. Echt even genieten van een tas warm water met een smaakje.

1. Verse munt thee

Ingrediënten:

 • Verse munt
 • Heet water
 • Citroen
 • Honing (optioneel)

Bereiding:

Zet een waterkoker op voor heet water, doe enkele takjes verse munt in een groot glas. Voeg hierbij een klein beetje citroensap toe (dit kan je naar smaak doen). Indien je dit nodig vind kan je een klein beetje honing toevoegen. Doe het hete water bovenop de kruiden en laat een 2-tal minuutjes trekken.

2. Gember thee

Ingrediënten:

 • Gember
 • Citroenrasp
 • Citroensap
 • Heet water

Bereiding:

Zet een waterkoker op voor heet water, snij de gember wortel in kleine stukjes (vergeet deze niet te schillen op voorhand) Voeg hierbij een klein beetje citroensap toe en een klein beetje citroenrasp van de schil. Dit zorgt voor een lekkere bittere toets. Doe het hete water bovenop de kruiden en laat een 2-tal minuutjes trekken.

3. Citroen thee

Ingrediënten:

 • Citroensap
 • Citroengras
 • Heet water
 • Honing (optioneel)

Bereiding:

Zet een waterkoker op voor heet water, pers de citroen uit en voeg een klein beetje toe in je glas. Voeg bovenop het citroensap het gekneusde citroengras toe en doe het hete water bovenop de kruiden en laat een 2-tal minuutjes trekken.

4. Sinaasappel thee

Ingrediënten:

 • Sinaasappel
 • Gember
 • Kaneelstokjes
 • Heet water

Bereiding:

Pers de sinaasappel en doe wat sap in het glas. Neem de gember en snij deze in fijne schijfjes (vergeet niet voordien deze te ontdoen van de schil). Neem een kaneelstokje en voeg dit ook toe. Doe het hete water bovenop de kruiden en laat een 2-tal minuutjes trekken. Haal het kaneelstokje uit je glas voor je begint te drinken, zo blijft de kaneelsmaak iets minder dominant.

5. Tijm thee

Ingrediënten:

 • Verse tijm takjes
 • Heet water
 • Honing (optioneel)

Bereiding:

Neem enkele verse tijm takjes (een 3-tal per glas moet voldoende zijn). Voeg hier een klein beetje honing toe als je houd van een zoete toets. Doe het hete water bovenop de kruiden en laat een 2-tal minuutjes trekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *