Vegan havermoutwafels

Een lekkere vegan wafel, gezoet met een rijpe banaan en een beetje suiker. Leuk om eens een andere smaak te hebben, en wie heeft er niet eens af en toe graag versgebakken wafels? Ik durf deze stiekem ook wel eens te eten als ontbijt op zondagmorgen bijvoorbeeld.

Ingrediënten (4 kleine wafels) :

  • Havermout meel – 130 gram
  • Bakpoeder – 1 theelepel
  • Banaan – 1 stuk
  • Amandelmelk – 75 ml
  • Vanille suiker – 2 eetlepels
  • Citroensap – 1 theelepel
  • Vanille extract – 1 theelepel
  • Blauwe bessen – voor de afwerking

Bereiding:

Neem een kom en voeg hierbij de banaan toe (hoe rijper, hoe zoeter je wafels worden) en mix deze tot een papje. Voeg hierbij de amandelmelk, vanille extract en citroensap toe en meng dit grondig door met de blender of mixer.

Voeg dan beetje per beetje de droge ingrediënten – probeer zo goed mogelijk alles door te mixen waardoor je een mooi glad beslag krijgt, daardoor zullen de wafels ook een gladde textuur hebben. Start met de suiker, voeg dan de havermout en het bakpoeder toe.

Warm het wafel ijzer op (voor ongeveer 5 minuten) en doe hier een klein beetje olie op of wat bakspray. Als het wafel ijzer warm genoeg is kan je een beetje deeg toevoegen met 2 lepels en laat deze wafels een 5-tal minuutjes bakken. (Let op, baktijden kunnen verschillen per wafel ijzer en temperatuur). Herhaal dit tot al het deeg op is.

Werk deze wafels af met wat vers fruit zoals bijvoorbeeld blauwe bessen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *