Fishsticks

Ik had in eeuwen al geen fishsticks meer gegeten, het is dan ook niet zo simpel een glutenvrije versie te vinden. Sinds kort heeft iglo een glutenvrije variant op de markt gebracht maar ik maak deze nog altijd graag zelf.

Ingrediënten (2 personen):

  • Kabeljauwfilet – 2 stuks
  • Ei – 1 stuk
  • Glutenvrije bloem – 5 eetlepels
  • Glutenvrij paneermeel of glutenvrije havermout – 5 eetlepels
  • Peterselie
  • Bieslook

Bereiding:

Snij de kabeljauw in stukjes (zorg ervoor dat de stukken ongeveer even groot zijn zodat deze allemaal gelijktijdig garen). Je kan deze in blokjes snijden indien de kabeljauwfilet iets dikker is en in reepjes als de kabeljauw wat dunner is. Ik snij de kabeljauw altijd in sneetjes van ongeveer 3 cm dikte.

Dan kan je starten met het paneren van de vis. Neem 3 diepe borden of kommen en doe hier in elke kom een onderdeel van het paneren in. In kom 1 mag je het ei (losgeklopt) toevoegen, in kom 2 de glutenvrije bloem en in kom 3 het glutenvrij paneermeel. (Je kan ook havermout gebruiken in plaats van het paneermeel)

Je kan als kruiden bij het paneermeel of de havermout wat peterselie en bieslook toevoegen. Dit zorgt voor wat lekkere extra kruiding.

Doe dan stukje voor stukje om de beurt een stukje vis in de bloem, daarna in het ei en als laatste in het paneermeel. Zorg ervoor dat alles genoeg bedekt is, plakt het paneermeel niet genoeg? Doe het stukje vis dan nogmaals in het ei en in het paneermeel.

Leg deze stukjes even opzij en bak ze gaar in de pan met wat margarine of olie. Combineer dit met wat spinazie en een lekkere zoete aardappel en je hebt een lekkere simpel hoofdgerecht.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *