5 keer lunch op een rij – 2017

Op zoek achter wat lunch inspiratie? Ik verzamelde hier voor jou de top 5 lunch recepten van 2017, hier kan je zeker en vast inspiratie genoeg tussen terugvinden. En hou mijn blog in de gaten, want ik heb nog heel wat nieuws in petto voor 2018, ik kijk er alvast naar uit!

Lunch:

  1. Comfort food
  2. Een gezonde zoete lunch
  3. Zomerse zalmsalade
  4. Luchtige broodjes
  5. Hartverwarmende soep

 

Lekker comfort food

Dit is een snelle maar lekkere hap, die zorgt voor een ongelofelijk warm gevoel. Je kan dit eten op elk moment van het jaar afhankelijk van wat je er nu net tussen legt. Hier kan je 3 keer inspiratie vinden voor de vulling.

3x croque

 

Zoete boekweitpannenkoeken

Op zoek naar een zoete maar toch gezonde lunch? Probeer dan zeker eens deze boekweit pannenkoeken met appeltjes. Je kan deze ook nog afwerken met wat rood fruit of rabarber compote. Geniet ervan!

Boekweitpannenkoek met rabarber en appeltjes

 

Zomerse zalmsalade

Een frisse zalmsalade, heel wat kant-en-klare salades vallen af bij het glutenvrij dieet. En als je net als ik ook nog eens lactosevrij moet eten of iets anders moet mijden dan blijft er niet veel meer over. Daarom besloot ik zelf mijn eigen lekkere smeuïge salades te maken. Dit is een zomerse zalmsalade, maar je kan deze natuurlijk op elk moment van het jaar eten, ze is gewoon lekker fris.

Zomerse zalmsalade

 

Luchtige broodjes

Lekker glutenvrij brood vinden is en blijft een uitdaging, daarom ging ik aan de slag om eiwitrijke luchtige broodjes te maken. Ik maakte hierbij mijn variatie op het “cloud bread”.

Cloud bread

 

Hartverwarmende soep

Een tas soep kan altijd smaken, ik eet dan ook regelmatig een grote kom soep bij de lunch. Boordevol groentjes en vitamines, deze soep is een tomaten-basilicium soep. Je kan gerust een grote pot klaarmaken en een aantal porties invriezen (zo heb je altijd een gezonde soep in huis), geniet ervan!

Tomatensoep met basilicum

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *