Broodpudding met frambozen

Heb jij het al eens voorgehad, je haalt enkele glutenvrije boterhammen uit de diepvriezer en die vallen als ze ontdooid zijn letterlijk als poedersuiker uit elkaar. Ik had het laatst voor, en jammer genoeg met een volledig brood. Ik vind het zonde om iets weg te gooien, daarom besloot ik een glutenvrije – melkvrije broodpudding te maken, optimaal genieten van de restjes noem ik dit.

Ingrediënten:

  • Ongezoete amandelmelk – 300 ml
  • Suiker – 50 gram
  • Oud glutenvrij brood – 300 gram
  • Frambozen – 200 gram
  • Eieren – 3 stuks
  • Vanille essence

Bereiding:

Start met het verkruimelen van het brood (indien dit nog nodig is). Doe alle stukjes in een grote kom, ik deed ze meteen in de kom van mijn keukenmachine.

Doe de eieren bij het brood, voeg hierbij ook de suiker, amandelmelk en vanille essence toe. Laat dit even goed mengen met de keukenmachine (met een deegklopper) – Indien je dit recept zonder keukenmachine maakt kan je dit ook in een kom doen met een pottenlikker.

Laat dit een 10-tal minuutjes staan en laat dit dan opnieuw een 5-tal minuutjes mengen. Herhaal dit 2x zodat alles mooi opgenomen is door het brood en je een glad mengsel krijgt.

Voeg als laatste de frambozen toe bij het mengsel en meng dit nog even kort en voorzichtig door zodat de frambozen behouden blijven in hun vorm. (Ik gebruikte hiervoor diepvries frambozen, je mag deze diepgevroren toevoegen bij het deeg).

Doe het broodpudding mengsel in een bakvorm (bekleed de binnenkant van de bakvorm met bakpapier zodat je de broodpudding gemakkelijk achteraf kunt losmaken). En plaats deze in een voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten (oventemperatuur 180°C.)

Prik even in deze broodpudding om te kijken of deze voldoende gaar is, het deeg mag niet meekomen met de tandenstoker. Haal deze dan uit de oven en laat ze heel even afkoelen voor je ze uit de bakvorm haalt (deze moet heel even opstijven). Indien deze voldoende afgekoeld is kan je deze uit de bakvorm halen en aansnijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *