5 ontbijtjes van 2017

2017 is voorbij gevlogen, ik ben blij dat we 2018 allemaal feestelijk hebben kunnen inzetten. Ook al was 2017 een jaar voor mij met vallen en opstaan is hier een overzicht van enkele smaakvolle ontbijt recepten. Met deze gerechten kan je de dag goed starten, er is wel voor elk wat wils. Voor diegene met weinig tijd, de levensgenieters,.. Neem gerust een kijkje en geniet ervan!

Ontbijt:

  1. Snel en eenvoudig
  2. Feestelijk
  3. Food prepping
  4. Genieters
  5. Verstopte groenten

Een snel en eenvoudig ontbijt

Dit is een ontbijt dat ideaal is als je weinig tijd hebt om iets klaar te zetten, je kan dit gemakkelijk maken met wat kant-en klare granola uit de winkel of maak je graag eens zelf je granola? Dan staat er hier ook een recept voor speculaas granola.

Fruit en yoghurt ontbijtje

 

Een feestelijk ontbijt

Ontbijten met een stukje taart? Waarom niet, dit is een één persoons taartje die je zelf uit de oven kunt toveren. Dit is een ontbijtje die gezond is maar toch een leuk feestelijk aspect heeft, ideaal om je geliefde te verrassen bij zijn/haar volgende verjaardag, niet?

Amandeltaartje met kwark topping

 

Een ontbijt voor food prepping

Heb je of maak je in de ochtend weinig tijd om te ontbijten? Dan is een stukje bananenbrood ideaal om mee te nemen als snelle hap. Je kan gelijk een grote hoeveelheid maken of een hoop muffins maken om deze in te vriezen. De avond voordien een stukje uit de diepvriezer halen en de volgende ochtend gewoon meenemen, zo simpel kan het zijn.

Chocolade bananenbrood

 

Een ontbijt voor de genieters

Heb je iets meer tijd in het weekend? Dan is dit ontbijt misschien wel een aanrader, dit zijn havermout pannenkoekjes met een schijfje appel aan de binnenzijde. Een zoete gezonde zonde, op en top genieten!

Appel-havermoutpannenkoekjes

 

Een ontbijt met verstopte groenten

We moeten allemaal iets meer groenten eten, maar ik hou persoonlijk ook nogal van zoete ontbijtjes. Vandaar dat ik regelmatig receptjes maak waarin de groenten “verstopt” zitten. Zo kan je toch genieten van de zoete touch in combinatie met de groenten, de ideale combinatie!

Courgette-bananenbrood

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *