Wortelcake pannenkoeken

Een pannenkoekje als ontbijt of als tussendoortje. Deze keer maakte ik een versie die gebaseerd is op een wortelcake, boordevol wortel dus. Deze pannenkoekjes zijn gluten-vrij, melk-vrij, tarwe-vrij en suiker-vrij. Ik eet deze af en toe als ontbijt of als tussendoortje.

Ingrediënten (voor 7 à 8 pannenkoeken) :

  • Geraspte wortel – 65 gram
  • Amandelmelk – 80 ml
  • Havermout – 65 gram
  • Koekkruiden – 1 theelepel
  • Kokosolie – 1 eetlepel
  • Lijnzaad – 2 theelepels
  • Rijpe banaan – 1 stuk

Bereiding:

Meng de geraspte wortel samen met de havermout, lijnzaad en koekkruiden samen in een mengkom. (Ik heb alles laten mengen door de keukenmachine – indien je dit niet hebt kan je alles mengen met een klopper)

Plet de banaan samen met de gesmolten kokosolie en amandelmelk. Voeg deze ingrediënten bij het wortel-havermout mengsel en meng dit goed door. Dit mag echt wel even gemengd worden waardoor alle wortel deeltjes mooi verdeeld zijn doorheen het beslag. (dit is een vrij stevig beslag)

Neem een pan en doe hier een klein beetje kokosolie in. (Je hoeft dit enkel de eerste maal te doen want er zit al olie in het beslag) Plaats deze pan op een middelmatig vuur en doe hier een dikke eetlepel beslag in. Druk dit beslag mooi plat en rond met behulp van de lepel. Laat deze pannenkoek even bakken (ik plaatste een deksel op de pan waardoor de bovenzijde ook al kan garen). Draai de pannenkoek voorzichtig om met behulp van een spatel en laat de onderzijde bakken en garen zonder deksel.

Doe dit tot al het deeg opgewerkt is en alle pannenkoeken gebakken zijn. Je kan deze perfect invriezen, ik doe dan een stukje bakpapier tussen elke pannenkoek om te vermijden dat deze plakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *