Pralines met notenpasta vulling

Ik hou van een lekkere praline, dat is toch een ideaal zoet momentje voor net na het eten of een snoepertje voor bij de koffie of thee? Maar deze in de winkel gluten-vrij, lactose-vrij en tarwe vrij terugvinden was een grotere uitdaging. Daarom ging ik zelf eens op zoek naar pralines die ik kon maken, en waarom deze dan niet meteen suikervrij maken? Zo zijn ze nog lekker gezond ook! Dit is het resultaat van de eerste praline, ik ga er zeker en vast nog wel uitproberen dus hou mijn blog in de gaten voor de vervolg verhalen…

Ingrediënten (voor 15 a 16 pralines) :

  • Chocolade notenpasta recept
  • Pure chocolade – 250 gram
  • Geroosterde amandelen – Een handvol

Extra benodigdheden :

  • Een chocoladevorm of ijsblokjesvorm
  • Een spateltje

Bereiding:

Start eerst met het smelten van de chocolade, dit kan je op 2 manieren doen:

Methode 1:
Smelt de chocolade voorzichtig in de microgolf oven. Start met de microgolf op 45 seconden te plaatsen en dan elke keer een 15 seconden erbij tot de chocolade volledig gesmolten is. Roer deze chocolade tussendoor even om waardoor deze gemakkelijker smelt. (Hou de microgolf goed in de gaten – de chocolade is snel verbrand)

Methode 2:
Smelt de chocolade op “au bain marie” manier. Plaats een kookpot op het vuur met water in, plaats hierin een kleiner kookpotje die met de bodem net het water raakt. Doe in dit kleine kookpotje de chocolade en laat deze rustig smelten – het water moet zeker en vast niet koken, de warmte van het water is voldoende om de chocolade rustig te laten smelten.

Neem de chocolade/ ijsblokjes vorm en doe hier op de bodem enkele amandelschilfers. Doe dan in deze vorm een klein beetje chocolade in elk blokje. Probeer de chocolade rond te krijgen door je vorm heen en weer te doen maar indien dit niet voldoende loopt kan je ook altijd een klein spateltje gebruiken om de chocolade voldoende te verspreiden. Het is belangrijk dat de chocolade alle randen voldoende bedekt.

Laat deze chocolade even opstijven op het aanrecht of in de ijskast.

Als de chocolade voldoende is opgesteven (dit moet nog niet volledig terug hard zijn – maar mag gewoon niet meer lopen), kan je de notenpasta vulling erin doen met behulp van 2 lepeltjes. Doe in elk blokje een klein beetje van deze vulling en werk dit af met een laagje gesmolten chocolade aan de boven zijde.

Plaats deze vorm nu opnieuw in de ijskast voor enkele uren. (Ik plaatste deze in de ijskast voor ongeveer 3 uur) Je kan deze pralines zeer eenvoudig uit de vorm halen door deze vorm om te draaien en een tik op het aanrecht te geven.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *