Pindakaaskoekjes met abrikoos

Een gezond koekje met pindakaas? Ik had nog nooit pindakaas gebruikt om te bakken, terwijl er al een heel tijdje pindakaas in de kast stond. Toen ik de pindakaas pot voor de zoveelste keer tegenkwam besloot ik er toch eens mee aan de slag te gaan, met dit koekje tot gevolg.

Ingrediënten :

  • Margarine – 50 gr
  • Pindakaas – 100 gr
  • Havermeel – 100 gr
  • Amandelmeel – 75 gr
  • Ei – 1 stuk
  • Appelmoes – 1 appel
  • Bakpoeder – een mespunt
  • Zout – een snuifje
  • Amandelessence – een snuifje
  • Abrikozen confituur

Bereiding:

Start met het voorverwarmen van de oven. Deze mag voorverwarmd worden op een temperatuur van 175°C.

Meng het havermeel met het amandelmeel en een mespunt bakpoeder samen in een kom. Plaats deze even opzij en start met het mixen van de “natte” ingrediënten.

Meng de margarine samen met de pindakaas, het ei en de appelmoes – je kan deze appelmoes zeer eenvoudig zelf maken zonder suiker – in de keukenmachine (of met een mixer). Als dit gemengd is tot een egale massa mag je de droge ingrediënten voorzichtig toevoegen. Voeg op het einde nog een klein beetje amandelessence toe naar smaak.

Als je deeg klaar is kan je er kleine bolletjes van maken. (Ik weeg graag het deeg af waardoor je gelijke grote van koekjes krijgt).
Plaats deze bolletjes op een bakplaat (met bakpapier) en druk deze mooi plat. Duw hier met een vinger een putje in elk koekje en vul dit putje op met een beetje abrikozen confituur. (Indien je niet graag abrikoos lust kan je ook gerust rabarber of aardbei gebruiken maar abrikoos past wel zeer mooi met de amandel en pinda smaak).

Plaats deze bakplaat in de oven en bak deze koekjes af op 175°C. voor ongeveer 20 minuutjes. Als deze koekjes mooi bruin gebakken zijn mag je deze uit de oven halen en laten afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *