Pizza met wortel-pastinaak bodem

Een gezonde pizza bodem met wortel en pastinaak in verwerkt. Je krijgt een extra portie groentjes binnen en de pizza bodem is zelfgemaakt, de pastinaak en wortel zorgen voor een iets zoetere bodem.

Ingrediënten (1 pizza)

 • Volkoren rijstebloem – 50 gram
 • Wortel (gekookt) – 225 gram
 • Pastinaak (gekookt) – +/125 gram
 • Toppings:
  • Tomaten passata
  • Parmezaanse kaas
  • Olijven
  • Tonijn
  • Kersttomaatjes
  • Rucola sla
 • Kruiden:
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder

Bereiding:

Start met het voorverwarmen van de oven, deze mag je voorverwarmen op een temperatuur van 180°C.

Neem dan een kom en doe hierin de gekookte wortel en pastinaak. Plet deze met een aardappelstamper of een staafmixer en doe hierbij de volkoren rijstebloem. Meng dit tot een egaal deeg, leg het deeg op de bakplaat (op een bakpapier) en druk dit mooi plat tot je een mooie cirkel hebt van ongeveer 0,5 cm dikte.

Plaats de bakplaat in de oven voor ongeveer 30 minuten, haal dit even uit de oven en voel of dit al mooi gedroogd en iets of wat krokant geworden is. Indien de bodem goed is mag je deze uit de oven halen en kan je de toppings aanbrengen naar keuze.

Doe een laagje tomaten passata op de bodem. Snij de kerstomaatjes in halfjes en leg deze verspreid over de bodem, leg ook de uitgelekte tonijn verdeeld op de pizza en werk af met schijfjes olijven. Ik koos deze keer voor groene en zwarte olijven omdat de zwarte iets warmer van smaak zijn en de groene iets frisser. Zo heb je een goede combinatie van beide, werk tenslotte af met wat geraspte parmezaanse kaas en kruid dit geheel af met peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder.

Plaats deze pizza opnieuw in de oven tot de toppings voldoende gebakken zijn en de parmezaanse kaas gesmolten is.

Werk dit geheel nog even af voor het serveren met een beetje verse parmezaanse kaas en rucola sla, snij dit aan en smakelijk eten!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *