Chocolade notenpasta

Een lekkere, gezonde, suikervrije notenpasta. Ik was al een tijdje op zoek naar een gluten-vrije, lactose-vrije en tarwe-vrije chocopasta in de winkel maar het viel mij op dat er overal soja in verwerkt zit en heel veel suiker. Daarom besloot ik om eens zelf een pasta proberen te maken, deze pasta is vrij zacht in chocoladesmaak. Als je graag de chocolade iets meer smaakt kan je altijd extra cacaopoeder toevoegen.

Ingrediënten :

  • Ongezoete amandelmelk – 40 ml
  • Hazenoten – 40 gram
  • Amandelen – 35 gram
  • Cacaopoeder – 4 theelepels
  • Chocolade – Enkele stukjes

Bereiding:

Deze pasta is zeer eenvoudig om te maken. Indien je noten nog een velletje hebben kan je deze best even roosteren in de oven. Plaats deze in een ovenschotel in een voorverwarmde oven (180°C.) voor ongeveer 15 minuten. Haal deze uit de oven en doe de noten tussen een handdoek, rol hierover met je handen en je zal zien dat de velletjes er zeer eenvoudig af komen.

Hak de chocolade in fijne stukjes en plaats dit even opzij.

Doe deze noten in een maatbeker (Ik maakte deze notenpasta met behulp van de krachtige Braun MultiQuick 9 staafmixer) en mix deze fijn tot je een pasta krijgt (dit kan een 5 tot 10 minuutjes duren afhankelijk van de hoeveelheid noten.

Voeg bij de notenpasta de amandelmelk en het cacaopoeder toe en mix dit nog even goed door waardoor je een egale massa krijgt. Doe deze pasta in een glazen of plastieken potje en voeg als laatste de fijngehakte chocoladestukjes toe bovenaan de chocopasta. Doe deze in de ijskast voor minstens een nacht, ik liet deze 24 uur opstijven voordat ik begon met het smeren van deze pasta.

Voila, een gezonde en suikervrije chocolade notenpasta. Geniet ervan!

2 comments

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *