Vegan chocolade balletjes

Wie snoept er al niet graag eens tussendoor? En vooral chocolade dan, dat kan af en toe wel even genieten zijn. Ik maakte chocolade balletjes die niet alleen gluten-vrij zijn maar ook melk- en tarwe-vrij. Volledig vegan dus!

Ingrediënten (+/15 balletjes):

  • Dadels – 10 stuks
  • Amandelmeel – 75 gram
  • Chocolade – 30 gram
  • Kokosschaafsel – voor de afwerking
  • Cacaopoeder – voor de afwerking
  • Vanille essence – naar smaak

Bereiding:

Laat de dadels heel even weken in water (een 10-tal minuutjes), verwijder het water en laat de dadels even uitlekken.

Hak de chocolade in fijne stukjes en plaats deze even opzij.

Mix het amandelmeel samen met de dadels, zorg ervoor dat dit een egaal beslag vormt. Voeg hierbij een beetje vanille essence toe (naar smaak). Voeg als laatste de fijngehakte chocoladestukjes toe en mix dit nog even door. (Het eenvoudigste is om deze balletjes te maken met een hakmachine of blender)

Weeg de balletjes af (neem ongeveer 10 gram per balletje) en rol deze mooi tot ronde balletjes. Doe dit tot het volledige deeg is opgewerkt.

Rol de helft van de balletjes in het cacaopoeder voor de afwerking en de andere helft in het kokosnootschaafsel. Dit zorgt voor een mooi zwart/wit effect voor de presentatie. Plaats deze balletjes even in de ijskast om op te stijven. (minimum een uurtje)

Deze zijn klaar om te serveren, geniet hiervan bij een tasje koffie of thee of als dessertje na de maaltijd.

 

Geef een reactie