Leev

Verhaal achter het merk

Leev heeft 3 basis waarden, namelijk: Gezonder, eerlijker, lekkerder. Niet omdat het zo moest, maar omdat ze het zou wilden. Alle leev producten zijn 100% biologisch, alle producten hebben een eerlijke prijs (beschikbaar voor iedereen). Alle producten worden ook kleinschalig geproduceerd, waardoor leev zorgt voor deze zaken: Duurzaam voor de bodem, beter voor het milieu, goed voor het klimaat.

 

Producten die ik testte

Ik kreeg een pakketje toegestuurd met deze producten, wat mij het eerste opviel was de fijne doos waarin deze verpakt zitten. Ze hechten zeer veel aan details.

  • Biologische oer-graanwafel (amaranth, sesamzaad en gierst)
  • Biologische haver-banaan koekjes bakmix
  • Biologische glutenvrije chocolade-haver muesli

 

Oer-graanwafel

Ingrediënten:
92.5% maïs*, 2.5% amaranth*, 2.5% Sesamzaad*, 2.5% gierst*

Allergenen:
Bevat: Maïs, sesam
Kan sporen bevatten van: melk, noten
Deze wafels zijn gluten- lactose- en tarwevrij.

Textuur:
Deze oer-graanwafels zijn zeer crunchy van bite. Je hebt een zeer krokante en goede bite aan deze wafels. Zeker als je deze combineert met bijvoorbeeld wat pindakaas en banaan.

Smaak: 
De smaak van deze wafels kan ik omschrijven in één woord, wauw! Dit zijn absoluut al de smakelijkste “maïs” wafels die ik al heb geproefd. De combinatie van de verschillende zaden en granen zorgt hiervoor een zeer smaakvol resultaat. Zelfs droog smaken deze wafels nog.

 

Haver-banaan koekjes bakmix

Ingrediënten:
Volkoren havervlokken*, 45% ruwe rietsuiker*, rijstmeel*, maismeel*, bourbon vanille*, zeezout.* Gecertificeerd biologische teelt.

Allergenen: Bevat: Haver, Maïs
Deze bakmix is gluten- lactose- en tarwevrij.

Bakmix:
Deze bakmix is zeer eenvoudig te gebruiken, je hoeft enkel nog een ei, boter (of margarine) en een banaan toe te voegen om deze bakmix te kunnen gebruiken. Deze bakmix is zeer eenvoudig in gebruik en ik heb ook een deel van de koekjes ingevroren, de koekjes zijn perfect in te vriezen en terug te ontdooien.

Textuur:
De textuur van deze koekjes is zeer lekker, ze zijn lekker krokant en met een bite door de havervlokken.

Smaak: 
Ik vind de koekjes wel vrij zoet, dit komt door de toevoeging van de rietsuiker vermoed ik. Persoonlijk vind ik ze net iets te zoet (de banaan die je toevoegt zorgt natuurlijk ook voor extra zoet in dit recept).

Ik heb deze koekjes ook eens gecombineerd met een groente, ik had nog een restje gekookte bietjes over en heb deze in een deel van de koekjes verwerkt. Dit zorgde voor een goede balans en zorgde ervoor dat de koekjes net iets minder zoet waren.

 

Chocolade-haver muesli

Ingrediënten:
Havervlokken* 65% glutenvrij, Chocolade*12% (ruwe rietsuiker*, cacaomassa*, cacaoboter*, emulgator: zonnebloemlecithine*), rijstmeel*, cacaopoeder*, zeezout*. * van biologische oorsprong.

Allergenen: Bevat: Haver
Deze Muesli is gluten- lactose- en tarwevrij.

Textuur:
De textuur van deze muesli vind ik zeer lekker, ze is zacht door de zachte havervlokken maar de chocolade blokjes zorgen toch nog voor een crunchy bite. Je kan deze perfect combineren met wat (plantaardige) yoghurt of (plantaardige) melk.

Smaak: 
De smaak is ook zeer lekker, de muesli is niet te zoet en de chocolade zorgt voor een zoete touch. Ik hou wel van een stukje chocolade en dit is mooi in balans in combinatie met de rest van de muesli.

Conclusie Leev

Leev zorgt voor lekkere en eerlijke producten, ik vond deze producten zeer smaakvol en het is best wel fijn om te zien dat ze zoveel waarde hechten aan de smaak van hun producten. Ik vond persoonlijk de oer-granen wafels een zeer leuke verrassing, maïs wafels hebben net zoals rijst wafels meestal niet zoveel smaak maar ik vond deze zeer lekker smaken. Je kan deze dan ook met alles combineren en eten als ontbijt, snack of lunch!

Waar zijn deze producten te verkrijgen? Klik hier voor meer info.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *