Courgette-bananenbrood

Een bananenbrood, ik maak ze meestal in muffin vorm als tussendoortje maar ik was laatst op zoek naar een brood waar toch al wat groenten in verwerkt zitten. Hierbij kwam ik op dit courgette bananenbrood uit, door de “verdoken” groenten krijg je onbewust of bewust heel wat extra groenten binnen met een zoete touch.

Ingrediënten (1 brood):

  • Courgette – 300 gram
  • Havermout – 70 gram
  • Kikkererwten meel – 30 gram
  • Zelfrijzende bloem (orgran) – 100 gram
  • Banaan – 1 stuk
  • Ei – 1 stuk
  • Lactosevrije vanille yoghurt (Arla) – 250 gram
  • Delicata pure chocolade – 25 gram (in stukjes)
  • Koekkruiden – 2 theelepels
  • Vanille essence – naar smaak

Bereiding:

Start met de oven voor te verwarmen op 180°C. Terwijl de oven opwarmt kunnen we het beslag maken van het brood.

Neem de havermout en mix deze tot meel met een blender, meng het havermoutmeel met het kikkererwten meel en de zelfrijzende bloem. Voeg hierbij de koekkruiden toe en meng dit zodat alles mooi verdeeld zit.

Neem een kom en meng hierin alle natte ingrediënten, meng het ei samen met de banaan die je plat hebt mixed. (hoe rijper de banaan, hoe zoeter) Voeg hierbij de lactosevrije yoghurt toe en meng dit even goed door zodat je een egaal beslag hebt.

Voeg de natte bij de droge ingrediënten en klop dit even goed door (ik doe dit met een keuken robot) – voeg hierbij de geraspte courgette toe (of gebruik courgette sliertjes) en zorg ervoor dat dit beslag mooi gemengd is. Voeg dan als laatste de pure chocolade stukjes toe en de vanille essence.

Bekleed je bakvorm met een bakpapier en voeg dit beslag toe in de rechthoekige broodvorm (of cakevorm). Plaats deze in de oven en laat deze in de oven bakken (in het midden van de oven) voor ongeveer 50 minuten. Prik hierin met een tandenstoker na ongeveer 40 minuten om te kijken of het brood al gaar is. Indien deze nog niet volledig is doorbakken plaats je deze terug in de oven.

Laat dit brood even afkoelen in de vorm en haal dit dan uit de vorm – je kan dit snijden als het bananen-courgette brood afgekoeld is.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *