Lékué

Verhaal achter het merk

Lékué vind het belangrijk hun steentje bij te dragen in ons druk leven, daarom zorgen ze voor “gemakkelijke” oplossingen die het gezond eten net iets eenvoudiger moeten maken. Creativiteit en innovativiteit zijn twee waarden die ze belangrijk, daarnaast staan ze garant voor deze dingen:

 • Bijdragen aan ons geluk door een eenvoudige en smakelijke keuken.
 • Nieuwsgierigheid opwekken door een nieuwe manier van eten te ondersteunen.
 • Het proces vereenvoudigen in je keuken.
 • Mensen bemoedigen deel te nemen aan een gezonde levensstijl.
 • Optimistisch en inspirerend.

 

Producten die ik testte

Ik kreeg enkele bakvormen toegestuurd die ik kon uittesten, hierbij zat ook elke keer een receptenboekje bijgevoegd met een gluten-vrij recept erin verwerkt. Deze bakvormen zijn allemaal in silicone en zeer gemakkelijk in gebruik.

 • Bread maker bakvorm
 • Wafel bakvorm
 • Bread sticks bakvorm

 

Bread maker bakvorm

 • Wat zit er in:
  • Broodbakvorm (broodmand)
  • Silicone spatel
  • Recepten boekje
 • Gebruik:
  Deze bakvorm zou je eigenlijk een flexibele broodmand kunnen noemen. Je kan deze vorm zeer eenvoudig open en dicht doen aan de hand van de het “handvat” bovenaan. Doordat je de broodvorm bijna volledig sluit krijg je een natuurlijke stoomvorming waardoor je een lekker knapperig broodje krijgt zonder dat dit uitgedroogd is.
  Er staat op dat je de broodvorm ook kan gebruiken om je brood in te kneden, maar hiervoor gebruik ik het liefst de keuken robot zodat dit zeker goed gekneed is. Daarnaast kan je het brood wel perfect in deze vorm laten rijzen, doordat deze vorm flexibel en bestaat uit silicone is het zeer eenvoudig om het vochtige deeg los te maken van de zijkanten.

  Bij de vorm komt ook een receptenboekje bij waarbij ook een glutenvrij broodrecept aanwezig is. Het basisrecept voor dit brood is een goede basis waarbij je zelf ook zeer gemakkelijk kan variëren.
 • Resultaat:
  Ik heb een kant-en-klare bakmix gebruik voor het brood en dit ging zeer goed. Het resultaat is een lekker knapperig brood aan de buitenzijde en nog mals en zeker niet droog aan de binnenkant. Ik ben zeker en vast blij met dit resultaat. Ik snij het brood altijd even in aan de bovenzijde nadat dit al even gerezen heeft omdat je dan een lekkere crunchy snede krijgt aan de bovenzijde van het brood.

Meer specificaties rond het product kan je hier terugvinden.

 

Wafel bakvorm

 • Wat zit er in:
  • 2 wafelvormen (zodat je 8 grote wafels kunt maken – of 16 kleine)
  • Decopen (om te decoreren nadien – zoals een spuitzak)
  • Een soort lepel – spatel combinatie
  • Recepten boekje
 • Gebruik:
  Deze bakvorm is zeer eenvoudig op te vullen, als je een iets steviger wafeldeeg hebt (zoals bij suiker wafels) kan je deze wafels mooi in bolletjes op de wafelvorm drukken waardoor je meerdere wafels kan bakken in één keer. Als je wafeldeeg iets lopender is raad ik aan maar 8 wafels te bakken want deze lopen gemakkelijk in elkaar.
  Als je de wafelvorm moet omdraaien tussendoor is het wel even opletten zodat je handen niet verbranden. Zeker als de wafels nog een beetje kleven in de vorm. Je draait deze om op een bakpapier en plaatst deze dan nog even in de oven om de andere kant ook mooi gaar te bakken.
 • Resultaat:
  Het resultaat van deze wafels is zeer goed, ze zijn niet zo knapperig als bij een wafelijzer. Maar ik vind ze wel gemakkelijker proper te houden en proper te maken. Je kan deze ook gebruiken voor meerder soorten wafels en zelfs hartige wafels zijn geen probleem.

Recept:
Ik maakte al eens eerder suikerwafels, het recept kan je hier terugvinden.
Maak je graag gezonde ontbijtwafels? Dit recept kan je hier terugvinden.

Meer specificaties rond het product kan je hier terugvinden.

Bread sticks bakvorm

 • Wat zit er in:
  • Bakvorm
  • Recepten boekje
 • Gebruik:
  Deze bakvorm is iets moeilijker te vullen (omdat dit vrij fijn is – ik gebruikte daarom een spuitzak om deze op te vullen) en ook iets moeilijker uit te wassen doordat deze bakvorm vrij fijn is (het uitwassen is dus wel een echt prutswerkje – ook al bleef er bijna geen deeg over in de vorm). Ik heb ook al gemerkt dat deze silicone gemakkelijk stof vangt, proper en stofdicht opbergen is dus de boodschap.
  Om je broodsticks te bakken is het eigenlijk hetzelfde principe als bij de wafelbakvormen, je bakt eerst de bovenzijde en als deze ver genoeg gebakken is kan je de bakvorm uithalen en de broodsticks nog even laten bakken aan de andere zijde zodat beide zijdes licht krokant worden.
 • Resultaat:
  Deze bananenbrood sticks zijn natuurlijk niet zo krokant als je van gewone broodsticks moet verwachten maar ze zijn wel mooi aan beide zijdes gebakken en het is wel fijn dat ze allemaal een mooie gelijke vorm hebben.

Recept:
Ik maakte bananenbroodsticks (ideaal al snack) – het recept voor deze breadsticks kan je hier terugvinden.

Meer specificaties rond het product kan je hier terugvinden.

 

Conclusie Lékué

Ik vind vooral de broodbakvorm zeer gemakkelijk en daarnaast de wafelbakvorm. Ik gebruik de oven zeer vaak en daarom zijn deze bakvormen dan ook zeer welkom. Omdat ze flexibel zijn en van silicone zijn, zijn ze ook vrij eenvoudig uit te wassen en krijg je de baksels zeer eenvoudig uit de vormen zonder dat je extra vetstof moet gebruiken.

Kan je deze zowel voor gluten- als gluten-vrij gebak gebruiken? Ik doe het persoonlijk niet, ik hou deze vormen volledig glutenvrij zodat er zeker niets kan achterblijven. Met de silicone basis zou je in principe deze vormen wel helemaal proper moeten krijgen maar ik bak geen gebak en taarten meer met gluten in waardoor er ook geen kruisbestuiving in mijn keuken kan voorkomen.

Waar zijn deze producten te verkrijgen? Klik hier voor meer info.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *