Bananenbrood broodsticks

Deze bananenbrood sticks maak ik af en toe eens om als snack tussendoor te eten of waarom niet als vervangen van je granola of muesli als ontbijt. Deze zijn aangevuld met wat cacaopoeder waardoor je de volle chocoladesmaak hebt. Ook als “krokantje” voor bij een dessert kan je deze perfect gebruiken.

Ingrediënten:

  • Rijpe banaan – 1 stuks
  • Ei – 2 stuks
  • Kokosschaafsel – 30 gram
  • Bruine rijstmeel – 20 gram
  • Bakpoeder – een mespuntje
  • Vanille essence – naar smaak
  • Cacaopoeder – 2 theelepels

Bereiding:

Plet de banaan (ik gebruik hiervoor ook al graag de handmixer) en voeg de eieren toe, meng dit tot een egaal mengsel.

Verwarm de oven voor op een temperatuur van 180°C.

Voeg bij dit mengsel het rijstmeel en het bakpoeder toe, zorg ervoor dat er geen brokjes in het beslag zitten dus mix dit steeds goed door. Voeg dan als laatste het kokosschaafsel, vanille essence en het cacaopoeder toe. (De vanille essence kan je toevoegen naar smaak) Meng dit even goed door zodat je een mooi, glad beslag krijgt. Doe dit beslag in een spuitzak (dit is het eenvoudigst om de bakvorm op te vullen).

Neem de bakvorm en vul deze op met behulp van de spuitzak. Zet deze bakvorm in de oven voor ongeveer 10 minuutjes, na 10 minuten kan je al even voelen of de broodsticks al hard genoeg gebakken zijn. Indien deze gaar zijn haal je de bakvorm even uit de oven en haal je de broodsticks uit de bakvorm zodat je de onderzijde van de broodsticks ook nog even kan laten garen. Plaats dit opnieuw in de oven voor ongeveer 5 minuutjes.

Laat deze even afkoelen en opstijven voor je deze serveert, combineer ze naar believen met wat fruit, als dessert,…

One comment

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *