Veggie moussaka

Een warme ovenschotel, ik ben hier altijd fan van. Deze brengt niet alleen een gezellige warmte in huis maar de ovenschotel heeft ook nog een groot comfort gehalte om u tegen te zeggen. (En dit terwijl je deze eigenlijk echt kan beschouwen als een gezond gerecht)

Ingrediënten (1 ovenschotel):

 • Tomatenblokjes – 500 gram
 • Tomatenpuree – 70 gram
 • Linzen (hak) – 200 gram
 • Wortel – 2 stuks
 • Zoete aardappel – 1 stuk
 • Aubergines – 2 stuks
 • Tijm & laurier
 • Bruine rijstmeel – 3 eetlepels
 • Soja melk – een goede scheut
 • Parmezaanse kaas – naar smaak 
 • Peper en zout – naar smaak

Bereiding:

Start met de oven voor te verwarmen op 180°C. Zo kan de oven al op temperatuur komen terwijl we de rest van de ovenschotel klaarmaken.

Snij de aubergine in sneetjes van ongeveer 0,5 cm dikte en doe hetzelfde met de zoete aardappel (vergeet niet eerst de zoete aardappel te schillen). Gril de aubergine even kort met een beetje olie in een pan zodat deze al wat gaart.

Zet een kookpot op het kookvuur en voeg hierbij de tomatenblokjes, tomatenpuree en tijm en laurier toe. Kruid dit even met peper en zout en laat dit op een laag vuurtje pruttelen zodat de smaken mooi vermengen.

Zet een tweede kookpotje op het vuur en doe hierin een beetje olie, voeg hierbij het meel toe en maak een roux. Voeg daarna langzaam de soja melk toe en klop dit goed door waardoor je een witte bechamelsaus krijgt. Als de saus goed is ingedikt kan je deze nog afkruiden met peper en zout (laat ze zeker even op het vuur terwijl je deze goed doorroert. Dit zorgt ervoor dat de saus zeker niet bloemig gaat smaken).

Start met het opbouwen van de moussaka, neem een ovenschaal en doe wat tomatensaus op de bodem, leg hierop enkele plakken aubergine en een laagje van de zoete aardappel. Herhaal dit en eindig met een laagje bechamelsaus op de bovenkant. Werk tot slot de bovenkant af met een klein beetje geraspte parmezaanse kaas (dit kan je naar smaak doen).

Plaats deze ovenschotel in de oven en bak deze op 180°C. voor ongeveer 30 minuten. Je kan deze ovenschotel meteen serveren als deze uit de oven komt, genieten!

One comment

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *