Taart! #wijbloggenglutenvrij

Het is feest, het is de 50ste keer dat #wijbloggenglutenvrij doorgaat. En wat is er beter dan dit te vieren met een lekker stukje glutenvrije taart? Ik hou absoluut van een lekker stukje taart, en zeker van taartjes die je elk moment van de dag kan eten. Daarom heb ik hieronder enkele taart/cake recepten opgelijst die je zeker en vast kan gebruiken om de volgende belangrijke of minder belangrijke momenten (want zeg nu eerlijk, moet je een goede reden hebben om te genieten van een lekker stukje taart?).

 

Een taartje voor bij het ontbijt:

Wat is er nu beter dan je dag te starten met een lekker gezond ontbijt-taartje? Dit kan absoluut met dit recept, het is zeer snel klaar waardoor je het ook nog de dag zelf kan maken. Heb je iets minder tijd? Maak de bodem dan op voorhand en werk dit af op het moment dat je van dit ontbijt wil genieten.

Amandeltaartje met kwark topping

 

Een hartige taart voor bij de lunch of het avondeten:

Ook tijdens de lunch of het avondeten kan je genieten van een lekker stuk taart. Deze taart is een gezonde vegetarische quiche die je warm of koud kan eten. Ik vind persoonlijk deze quiche het lekkerst als hij vers uit de oven komt. Maar de volgende dag kan ik het niet laten een stukje te eten tijdens de lunch. Heb je liever een quiche met wat vlees of vis in plaats van een vegetarische quiche? Voeg hier aan het recept dan wat zalm of ham aan toe.

Veggie quiche met amandelbodem

 

Een stuk herfstige appeltaart als dessert of 3-uurtje bij een lekkere kop thee:

Dit recept is gloednieuw, een warm stukje appeltaart dat je kan afwerken met wat yoghurt of een beetje warme vanille pudding. Geniet ervan!

Herfstige appeltaartjes

 

Ook mijn mede glutenvrije-bloggers hebben vandaag een artikel geschreven over dit feestnummer, deze blog artikels kan je hier terugvinden:

3 comments

  1. Al je taartjes zien er fantastisch lekker uit. Eigenlijk kun je zo de hele dag door taart eten zonder dat het vervelend wordt. Dat appeltaartje ziet er wel echt appetijtelijk uit zeg!

    1. Probeer er zeker en vast eens eentje uit, en inderdaad – een taartje voor elk moment van de dag. Zo kan je van elke dag een echt feest maken, genieten zou ik zeggen! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *