Wafels met bananen

Wafels als ontbijt of als gezond tussendoortje? Ook dat is perfect mogelijk, ik maakte deze wafels op basis van bananen en eieren. Wat er voor zorgt dat je geen extra suiker moet toevoegen en ook een gezonde dosis proteïnen binnen krijgt bij elke wafel dankzij de eieren. Deze wafels zijn gluten-vrij en lactose-vrij, en je kan deze gemakkelijk naar keuze afwerken. Ben je een grote chocolade fan, voeg dan extra chocolade stukjes toe aan het beslag. Of liever wat rozijntjes?

Ingrediënten (12 wafels):

 • Rijpe bananen – 3 stuks
 • Ei – 6 stuks
 • Kokosschaafsel – 100 gram
 • Bruine rijstmeel – 50 gram
 • Bakpoeder – 1 koffielepel
 • Vanille essence – naar smaak
 • Topings – naar keuze
  • Chocolade druppels
  • Rozijnen
  • Extra kokos

Bereiding:

Mix de bananen tot een homogeen papje, zorg ervoor dat alle brokjes verdwenen zijn (ik doe dit meestal met een staafmixer). Voeg hierbij de eieren toe en mix dit vlot tot een beslag.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Als de bananen en de eieren goed gemixt zijn kan je het rijstmeel en bakpoeder toevoegen. Mix dit steeds goed door zodat je een glad beslag krijgt zonder klonters. Voeg dan als laatste het kokosschaafsel en de vanille essence toe (de vanille essence kan je gebruiken naar smaak). Mix dit nog heel even door, maar niet te lang. Ik vind het wel lekker als je nog een beetje de structuur hebt van het kokos schaafsel in de wafels.

Indien je graag extra smaken toevoegt kan je dit nu nog doen en dit even onder het beslag mengen.

Ik gebruikte de wafel vormen van Lékué om deze wafels te bakken, vul deze wafel vormen (let op, de wafels worden nog iets dikker door het bakpoeder). En plaats deze bakvormen op een oven plaat in de oven (in de onderste helft van de oven) voor ongeveer 20 minuutjes. Neem dan de bakvormen uit de oven en draai deze om op bakpapier, bak deze wafels nog een 10-tal minuutjes aan de andere zijde.

Laat deze wafels afkoelen op een afkoelrekje, je kan deze wafels lekker afwerken met een toefje plantaardige yoghurt en wat vers warm fruit. Ik ben persoonlijk grote fan van verse warme bessen in combinatie met deze kokossmaak.

One comment

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *