Mijn favoriete glutenvrije toetje #wijbloggenglutenvrij

Mijn favoriete glutenvrije dessert, goh dat vind ik een moeilijke. Aangezien ik een echte zoetebek ben, ik kan dan ook genieten van iets zoets na mijn maaltijd. Ik koos deze keer voor een lekkere appel crumble, je kan dit combineren met een toefje ijs of yoghurt. Het lekkerste is om dit warm te serveren, vers uit de oven.

Ingrediënten (1 persoon):

  • Boter – 10 gram
  • Glutenvrije bloem – 20 gram
  • Rietsuiker – 10 gram
  • Appel – 1 stuk
  • Kaneel – een snuifje
  • Rozijnen – Enkele stuks
  • Yoghurt of roomijs – voor de afwerking

Bereiding:

Snij de appel in kleine stukjes en voeg deze toe samen met de rozijnen in je oven potje. Je kan dit maken in een grote tas of hele kleine ovenschaal. Doe een snuifje kaneel op de appel (dit is optioneel) en roer dit allemaal goed om zodat alle fruit bedekt is met een beetje kaneel.

Doe in een apart potje de boter (zorg ervoor dat deze op kamertemperatuur is), de glutenvrije bloem (ik gebruikte bloem van het merk orgran) en rietsuiker samen en meng dit met je vingers tot je een beetje kruimels begint te vormen. Hoe ruw of hoe fijn deze kruimels zijn kan je zelf bepalen. Ik hou er wel van dat de crumble niet te grof is.

Verwarm de oven voor op 175°C. en voeg de crumble voorzichtig bovenop de appels toe. Plaats je potje in de oven voor ongeveer 25 minuutjes. Deze tijd heeft de appel nodig om te garen.

Als dit klaar is ziet je crumble er mooi goudbruin uit, werk dit last-minute af met een toefje yoghurt of roomijs en dit is klaar om te serveren. Smakelijk eten!

 

Deze blog is een onderdeel van #wijbloggenglutenvrij, waardoor je niet één keer maar 10x inspiratie kan vinden vandaag voor een lekker dessert. Hier kan je links vinden naar de andere blogs.

3 comments

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *