Speculaas granola

Granola gebruik ik zelf heel erg vaak tijdens het ontbijt, ik maak dit dan ook graag zelf waardoor je zelf je selectie van producten kan gebruiken en kan kiezen hoe zoet en krokant je het graag hebt. Ik maakte deze granola met speculaaskruiden waardoor je een speculaas tintje krijgt in je ontbijt.

Ingrediënten:

  • Glutenvrije havermout – 250 gram
  • Notenmengeling – een handvol
  • Maïs olie – 2 eetlepels
  • Water – een scheutje
  • Honing – 2 eetlepels
  • Speculaaskruiden – 1 theelepel

Bereiding:

Neem de noten en hak deze in fijne stukjes. Ik gebruikte een notenmengeling met hazelnoten, cashewnoten, amandelen en walnoten. Als deze in fijne stukjes zijn gehakt (dit kan je zo grof of zo fijn houden als je zelf graag eet) voeg je deze toe bij de havermout en meng je dit even kort.

Voeg de honing en de olie toe bij het havermout-notenmengsel. Meng dit door elkaar, als dit nog niet voldoende plakt voeg je nog een scheutje water toe en meng je dit nogmaals door.

Voeg bij dit mengsel de speculaaskruiden toe en meng dit nogmaals voorzichtig door. Schep alles op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en plaats dit in een voorverwarmde oven op 180°C., laat dit bakken tot het goudbruin ziet en roer het mengsel regelmatig voorzichtig door waardoor alles gelijkmatig bakt.

Als alles goudbruin is haal je het uit de oven (let op, het verschil tussen goudbruin en verbrand ligt heel dicht bij elkaar). Laat dit afkoelen op de bakplaat, als dit afgekoeld is voeg je dit toe in een afgesloten doos of glazen bokaal.

Tip: Ik voeg graag nadien nog cranberries of stukjes chocolade toe aan de granola. Hiermee kan je variëren waardoor je steeds een andere combinatie krijgt.

6 comments

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *