3x croque

Ik eet zo graag een croque als lunch, vooral als deze gecombineerd is met wat groentjes. Maar van de klassieke croque monsieur hou ik niet zo, vandaar dat ik 3 alternatieven maakte. Deze zijn supersnel klaar en ideaal voor een snelle maar toch vullende lunch.

Ik combineer deze croques meestal met een klein slaatje met deze groentjes:

 • Sla (ik hou van een pittige slamix met onder andere rucola, veldsla,…)
 • Geraspte wortel
 • Kerstomaatjes
 • Radijzen
 • Komkommer

1. Italiaanse croque

Ingrediënten:

 • Kippenwit
 • Mozzerella (in plakjes)
 • Verse basilicum
 • Tomaat
 • Wit of bruin glutenvrij brood

Bereiding:

Beleg je boterham met een lapje kippenwit, een schijfje tomaat, enkele blaadjes basilicum en werk dit af met een plakje mozzarella en hierop een boterham. Door de mozzarella bovenaan te leggen voorkom je dat de tomaat de boterham volledig doordringt.

2. Croque met zalm

Ingrediënten:

 • Gerookte zalm
 • Garnalen
 • Boursin kaas
 • Pijpajuin
 • Wit of bruin glutenvrij brood

Bereiding:

Beleg je boterham met de boursin kaas, een lapje gerookte zalm, enkele garnalen en werk dit af met een beetje pijpajuin en hierop een boterham. Let op dat deze croque niet te lang bakt, anders gaat de smaak van de zalm verloren.

3. Een zoete croque

Ingrediënten:

 • Appel in schijfjes
 • Rozijnen
 • Kaneelpoeder
 • Wit of bruin glutenvrij brood – heb je nog rozijnenbrood? Dan kan je dit hier zeker ook voor gebruiken.

Bereiding:

Beleg je boterham met enkele schijfjes appel, kruid deze appelschijfjes met wat kaneel. Leg hierop enkele rozijnen een nieuwe boterham en plaats deze onder de grill. De appelschijfjes mogen niet al te dik gesneden zijn om ervoor te zorgen dat de appeltjes gaar worden.

Optioneel: voeg hier wat rabarber aan toe.

Geniet ervan!

2 comments

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *