Fruit en yoghurt ontbijtje foto 04

Fruit en yoghurt ontbijtje

Dit is een perfect voorbeeldje dat een ontbijt helemaal niet ingewikkeld of moeilijk moet zijn om een heerlijk resultaat te hebben. Ik kies hier nu voor een bessencombinatie, maar dit ontbijtje kan je uiteraard maken met fruit naar keuze. Probeer genoeg variatie in je ontbijt te stoppen, dit zorgt ervoor dat elke ochtend opnieuw een feest is.

Ingrediënten:

  • Yoghurt (pur natur volle yoghurt) – 125 gram
  • blauwe bessen – +/- 30 stuks
  • aardbeien – +/- 6 stuks
  • rode bessen – +/- 4 takjes
  • verse granola- 25 à 30 gram

Bereiding:

Begin met je fruit te wassen, indien je dit fruit in de ijskast bewaard is het soms goed om dit even (een tiental minuutjes) uit de ijskast te halen. De koelte van de ijskast zorgt ervoor dat je fruit wat smaak verliest. Snij het fruit in kleine stukjes en voeg dit toe in een kommetje naar keuze.

Neem de yoghurt en voeg dit bij de bessen toe, het leukste is om afwisselend een laagje bessen en een laagje yoghurt te gebruiken. Ik koos hierbij voor yoghurt van pur natuur (volle yoghurt voor de heerlijke smaak), gebruik je liever griekse yoghurt? Dan kan dit ook…

Voeg daarna als topping de granola toe, zoek je een goed receptje van versgemaakte/ huisgemaakte granola? Dan kan je dit ook terugvinden hier op mijn blog. Het smullen kan beginnen, smakelijk. (ps. Pas op dat je niet verslaafd wordt aan dit ontbijtje, dit is namelijk een favorietje…)

One comment

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *